Kaşlar insan yüzünde bulunan göz, burun, yanak, elmacık kemiği, dudak gibi bölümler ile uyum sağlayarak kişilerde altın oran denilen estetik ve kusursuz görünümü tamamlayan önemli bir parçadır. Farklı sebeplere bağlı olarak dökülme ve seyrelme meydana gelen kişiler de donör bölgeden alınan kıl kökleri kaşların eksik olan bölümlerine nakil edilerek kaş ekimi yapılır. Kaç dökülmesi kişiden kişiye değişmekle beraber uzun süre aynı bölgelerden kaşların alınması sonrasında, saçkıran gibi hastalıklar, köklerine etkileyen cilt hastalıklarında, kemoterapi kaza ve yaralanma gibi durumlarda kaç dökülmeleri görünür. Yanık gibi durumlarda kaş kayıpları ciddi seviyede görülür. Bu gibi durumlarda en etkili çözüm olarak kaş ekimi karşımıza çıkmaktadır.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi uzman plastik cerrahlar tarafından uygulanmaktadır. Dökülen kaşların yerine yenisi 2 yıl içinde gelmezse kaş ekimi uygulaması yapılması gerekir. Kaş ekimi Fue tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Bu teknikte kıl kökleri uygun olan bölgeden mikro motor cihazlar kullanılarak alınır kaşların dökülen bölgelerine açılan kanallara belli bir açıda olacak şekilde nakledilir. Burada önemli olan kaç çizgisinin doğru belirlenmesi greft sayısının ihtiyaç kadar olması önemlidir. Sanatsal bir görünüm elde edebilmek için kaç ekimi yapan doktorun tecrübesi ve becerisi önemli yer teşkil etmektedir. Kaş ekimi ile yüzdeki altın orana yakın ölçüleri elde etmek mümkün hale gelecektir. Kaşlar insanın karakteristik özelliklerinin belirlenmesinde önemli yer teşkil eder.

Kaş Ekimi yaptıranlar

Kaç ekimi uygulamasını yaptıracak olan kişiler klinik seçiminde çok hassas davranmak zorundadır. Estetik cerrahi bir operasyon olan Kaş ekimi klinik koşullarında yerine getirilmek zorundadır. Uygulamayı yapacak olan kliniğin Sağlık bakanlığı tarafından lisansa sahip olması önemlidir. Ayrıca hijyen kurallarına uyan deneyimli hekimler ile hizmet sunan sağlık merkezleri beklentilerinizi karşılayacak sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Uygulamayı yaptıran kişilerin tecrübeleri öncesi ve sonrası fotoğrafları ile uygulamayı yapan doktor ve merkez hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Uygulamada kullanılacak cihazların kaliteli ve son teknolojik ürünler olması uygulama başarısını etkileyen faktörlerden bir tanesidir.

Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası

Kaş ekimi her ne kadar estetik bir cerrahi uygulama olarak görünse de çoğu durumda önemli bir ihtiyaçtır. Estetik olmayan kaşlara sahip kişiler özgüven sorunu yaşayabilir veya psikolojik olarak olumsuz etkilenebilir. Kaş ekimi öncesinde istediği kaşlara sahip olmayan kişiler uygulama sonrasında doğal görünüme sahip olabilirler. Kaş ekimi göz kapakları ile uyumlu olacak ölçülerde yapıldığı takdirde güzel bir görünüme sahip olacaktır. Ayrıca uygulamayı yapacak olan hekim ile planlama yaparak uygulama sonrasında nasıl bir kaşa sahip olacağınızı belirleyebilirsiniz. Uygulama öncesinde uygulamayı yapacak olan hekim tarafından gerekli muayene ve kaş tasarımı yapılarak kaç çizgileri belirlenir.

Kaşlar Neden İncelir ve Dökülür?

Kaç dökülmesi saçlarda olduğu gibi genetik faktörlere bağlı olarak dökülme pek görülmez. Kaş dökülmeleri genel itibariyle cilt hastalıkları yanma ve travma gibi olaylar sonucunda meydana gelir. Kemoterapi gibi tedaviler kaşların dökülmesi neden olmaktadır. Kaş kayıplara kıl köklerinin yeterince beslenemediği durumlarda da görmek mümkündür. Ayrıca kaşlarını çok sık alan kadınların aynı bölgede  yoğun olarak bu işlemi gerçekleştirmeleri kaşlarda küskünlüğe neden olacak ve Kaş kayıplarına sebebiyet verecektir. Kaş kayıplarında herhangi bir ilaç ile tekrar kaşların çıkması mümkün değildir.

Kaş Ekimi şekil vermeye yardımcı olur mu?

Kaş ekimi uygulamayı yapacak olan doktorun ve sizin ortak karar verebileceğiniz şekilde yapılmaktadır. Ancak genel itibarıyla altın oran olarak bilinen yüzünüzde bulunan diğer bölgeler ile uyumu göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Lokal anestezi altında yapılan Kaş ekimi istenen modelde yapılabilir. Düz, İnce, kalın veya çatık kaşlar oluşturmak mümkündür.

Kaş Ekimi sonrasında kaşlar ne zaman çıkar?

Kaş ekimi yaklaşık olarak 6 saatlik bir uygulamanın sonucunda yapılmaktadır. Donör bölgeden alınan greftler kaşlarda belli açılarda oluşturulan kanallara yerleştirilir. Kaş ekimi sonrasında  kişiler normal hayatlarına devam edebilirler. Kaş ekimi sonrasında oluşabilecek şişlik durumları geçici olduğu için kişileri korkutmamalıdır. Ekilen karşılar uygulama sonrasında birkaç gün sonra dökülür ancak daha sonra daha güçlü ve sağlıklı kaşlar çıkar.  Kaş ekimi sonrasında ekilen kaşla 15 gün içerisinde şok dökülmeye uğruyorlar. Dökülme sonrasında yaklaşık olarak 6 ay içerisinde yeniden çıkma işlemi görünür.

Kaş Ekimi Anlaşılır Mı?

Uzman ve tecrübeli Doktorlar tarafından burun çizgisinden başlanarak göz çizgisinin birkaç milimetre dışına taşacak şekilde 35-45 derecelik açılar da uygulandığı takdirde Kaş ekimi doğal bir görünümün ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Yüzen anatomik yapısına uygun şekilde yapılan Kaş ekimi uygulamaları tamamen doğal bir görüntü oluşturacağından dolayı ekim işlemi anlaşılmaz. Ancak tecrübesiz ve yetkili olmayan ortamlarda yapılan Kaş ekimi olumsuz ve orantısız bir şekilde sonuçlanacaktır.

Kaş Ekiminin Olası Yan Etkileri

Kaş ekimi doğru ellerde ve doğru ortamda yapıldığı takdirde herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bazı yan etkileri olmakla beraber bunlar genel itibarıyla geçicidir. Göz çevresinde şişlik ve ödem, anesteziye bağlı his kayıpları, iyileşme sürecindeki kaşınma hissi, kabuklanma gibi durumlar tamamen geçicidir bir kişi sağlığında herhangi bir kalıcı hasar oluşturmaz.

Kaş Ekimi Fiyatları

Kaş ekimi greft olarak adlandırılan saç köklerinin sayısına bağlı olarak fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Bundan dolayı kaş ekimi fiyatları kişiden kişiye farklılık gösterir. uygulama merkezi ve uygulamayı yapacak olan hekime göre de fiyatlarda değişkenlik meydana gelir.